zpět

Akce Nvidia a obranného sektoru po COVID-19 předčily Bitcoin

23.4.2024

Nový výzkum odhaluje 180% nárůst akciové ceny společnosti Nvidia, přičemž BAE Systems a Meta těsně následují, zatímco Bitcoin zaznamenává konzervativní 8,26% nárůst v období po COVID-19. Nedávná studie provedená Banking Methods přinesla nové poznatky o dynamice

Nedávná studie provedená Banking Methods osvětluje dynamiku jak akcií, tak kryptoměn, s důrazem na výkon Bitcoinu.

Podle zjištění se Nvidia stala lídrem v seznamu nejlépe výkonných investic, chlubící se ohromujícím nárůstem hodnoty o 180 % v době po pandemii COVID-19. Akcie této technologické giganty vyletěly z 293 USD v roce 2021 na ohromujících 822 USD v roce 2024, což demonstruje její atraktivitu pro investory navzdory nestabilním podmínkám na trhu.

Iris Energy se diverzifikuje do oblasti umělé inteligence s nákupem 10 milionů dolarů Nvidia GPU Těsně za ní se obranná a informační bezpečnostní společnost BAE Systems umístila na druhém místě s 116,76 % vzestupem cen akcií. Mezitím se Meta (dříve známá jako Facebook) dostala na třetí pozici, když zaznamenala nárůst cen akcií o 49,50 %.

Na seznamu se rovněž objevují Microsoft, zlato, Northrop Grumman, Lockheed Martin a AeroVironment, i když jejich výnosy se zdají být méně působivé ve srovnání se třemi nejlepšími akciemi. Mezitím byly návraty Bitcoinu v době po pandemii COVID-19 relativně skromné, když zaznamenaly nárůst hodnoty o 8,26%. A i když BTC předčil mnoho dalších altcoinů, jako jsou Binance Coin (BNB), Solana (SOL) a Ethereum (ETH) mezi ostatními, byl stále umístěn na 11. místě, neprosadil se do první desítky.

Zatímco Nvidia se ukázala jako vynikající výkonná, nedávná data z Google Finance naznačují mírný pokles hodnoty jejích akcií, který za poslední měsíc klesl o více než 16 %, z 950 USD na 795 USD, což vyvolává otázky ohledně udržitelnosti růstové trajektorie Nvidie dlouhodobě.
Analytici očekávají, že dynamika akcií a kryptoměn bude nadále náchylná k fluktuacím vzhledem k neustále se měnícím podmínkám na globálních trzích. Investoři pečlivě sledují jakékoliv zprávy o nových technologických inovacích, geopolitických událostech nebo změnách regulace, které mohou ovlivnit hodnotu jejich investic. Zejména se očekává, že technologické společnosti jako Nvidia budou nadále hrát klíčovou roli v investičních portfoliích, avšak jejich výkonnost bude záviset na schopnosti adaptovat se na nové tržní podmínky.

Na druhé straně se očekává, že tradiční investiční nástroje, jako jsou akcie obranných společností, budou stále atraktivní pro určité investory, zejména v době geopolitických napětí nebo zvýšených obav o bezpečnost. BAE Systems a podobné společnosti mohou nalákat investory, kteří preferují stabilní a dlouhodobé investice, přestože výnosy těchto akcií mohou být méně dramatické než u technologických gigantů.

Co se týče kryptoměn, i přes relativně skromný růst Bitcoinu je stále patrná zvýšená pozornost věnovaná této třídě aktiv. Investoři, kteří hledají vyšší riziko a potenciálně vyšší výnosy, mohou nadále hledat příležitosti v rámci kryptoměn, přestože budou muset zohlednit vyšší míru volatility a regulační nejistotu spojenou s touto tržní třídou.

Výsledky posledního výzkumu poskytují cenné informace investorům při rozhodování o alokaci jejich portfolia. Zatímco akcie jako Nvidia a obranné společnosti vykazují sílu v době nejistoty, kryptoměny, včetně Bitcoinu, zůstávají zajímavou alternativou s potenciálem k růstu. Je zřejmé, že vývoj na trhu bude i nadále provázen dynamikou a různorodostí, což poskytuje investorům širokou škálu možností pro diverzifikaci svých investic