zpět

Bitcoin po halvingu: bullish trendy a očekávání cena po novém historickém maximu

22.4.2024

Po sobotním čtvrtém halvingu Bitcoinu (BTC) klesla denní emise na 450 tokenu což odpovídá přibližně 29,7 milionu dolarů. Schválení ETF pro Bitcoin v reálném čase ve Spojených státech pomohlo zvýšit celkovu poptávku. Společně s nedávným schválením ETF pro spotové BTC v Hongkongu lze předpokládat že Bitcoin bude rast na ceně.

Dále ukazují téměř všechny indikátory na nevyhnutelné dosažení nového historického maxima (ATH) v příštích týdnech.

Reorganizace sítě Bitcoin Těžaři Bitcoinu se v minulém týdnu připravovali na událost halvingu, přičemž celková hashovací síla klesla od 700Ehash/s 14. dubna na zhruba 595Ehash/s v pondělí. Trvalý nárůst celkové těžební obtížnosti přiměl těžaře z celého světa k upgradu svých sestav na nejnovější verze.

Po významných změnách u těžařů Bitcoinu zažila cena odesílání BTC v posledních dnech významnou volatilitu. Během víkendu celkové poplatky placené těžařům Bitcoinu stouply, přestože došlo ke snížení počtu neprázdných adres. Podle údajů o ceně hashe poskytnutých mempool.space činí cena odeslání Bitcoinu pomocí možnosti vysoké priority přibližně 10,18 dolaru, zatímco cena priority nízké priority je asi 8,7 dolaru.

Přestože data na blockchainu ukazují, že těžaři Bitcoinu nadále hromadí více mincí, přestože došlo k reorganizaci těžebních sestav. Možná těžaři Bitcoinu upgradují své sestavy na obnovitelné zdroje energie prostřednictvím daňových úlev a kreditů. Navíc se zdá, že se eskalující krize na Středním východě zvýší celkové náklady na surovou ropu vzhledem k rostoucí inflaci fiat měn.

Co dál s cenou BTC po čtvrtém halvingu Bitcoinu v roce 2024 Poprvé v historii Bitcoinu uzavřela vlajková mince kolem vrcholu býčího cyklu z roku 2021 během čtvrtého halvingu. V důsledku toho jsou většina kryptoanalytiků extrémně „bull run“ ohledně ceny Bitcoinu a zbytku trhu s kryptoměnami. Podle populárního kryptoanalytika Aliho Martineze je cena Bitcoinu na prahu téměř 70procentního vzestupu založeného na poměru tržní hodnoty k reálné hodnotě (MVRV).

Je zvlášť pozoruhodné, že kryptoanalytik poznamenal, že poměr MVRV klesl pod 90denní průměr, což bylo historicky oblíbené nákupní příležitostí.

Každému poklesu poměru MVRV Ratio #Bitcoin pod jeho 90denní průměr od listopadu 2022 signalizuje optimální příležitost k nákupu #BTC s průměrným ziskem 67 %.
Podobně bullish výhled vydal i populární analytik známý jako MikyBull Crypto, který dodal, že cena Bitcoinu musí pravidelně uzavírat nad denním 50denním klouzavým průměrem (MA). Kryptoanalytik dále upozornil na to, že cena Bitcoinu se obchodovala v rámci horizontální konsolidace, ale býci mají situaci pod kontrolou.

Dále již denní index relativní síly (RSI) prolomil bullish vlajku, což naznačuje další zisky. Tyto pozitivní indikátory naznačují, že Bitcoin by mohl čelit dalšímu růstu v nadcházejících dnech a týdnech.

Vzhledem k celkovému klimatu na trhu a posledním událostem je důležité sledovat další vývoj a reakci trhu na tyto události, protože se může zvýšit i volatilita na trhu a výkyvy cen. Investoři by měli sledovat další zprávy a analýzy od odborníků, aby si udrželi přehled o aktuální situaci a mohli přizpůsobit svou strategii podle potřeby.

S narůstajícím zájmem investorů o Bitcoin a pozitivními prognózami od analytiků je důležité pečlivě sledovat tržní dění a reakce na aktuální události. Investoři by měli být připraveni využít případné obchodní příležitosti a strategie založené na očekávání dalšího růstu ceny Bitcoinu, přičemž je nutné dbát na obezřetnost a analýzu rizik.