zpět

Americky úřad využívá Coinbase pro správu aktiv

2.7.2024

Úřad maršálů Spojených států (USMS), součást Ministerstva spravedlnosti, zvolil Coinbase Prime pro bezpečné uchovávání a obchodování s jeho "třídou 1" (velké kapitálové) digitálními aktivy, což představuje významný krok pro americký kryptoměnový trh.

USMS údajně zvážil několik možností před výběrem Coinbase prostřednictvím soutěžního procesu důkladného posouzení. Coinbase vynikl díky své silné historii a schopnosti poskytovat bezpečné kryptoměnové služby na institucionální úrovni ve velkém měřítku.

Velké kapitálová digitální aktiva jako Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) a další špičkové kryptoměny podle tržní hodnoty jsou typicky považovány za "třídu 1" aktiv USMS. Tyto vysokohodnotné kryptoměny vyžadují bezpečné uchovávání a pokročilé obchodní služby.

Tato aktiva mohou být zabavena z nelegálních činností nebo pocházet z jiných typů vládních konfiskací.

Od roku 2014 Coinbase pravidelně spolupracuje s širokou škálou agentur prostřednictvím svého programu pro právní výkonnost. Dnes Coinbase úzce spolupracuje se všemi hlavními federálními, státními a místními agenturami v USA a mezinárodními agenturami na všech kontinentech.

Coinbase Prime, veřejně dostupná služba, slouží institucím a velkým držitelům digitálních aktiv téměř tři roky. K 31. březnu 2024 Coinbase chránila aktiva v hodnotě 330 miliard dolarů a zaznamenala obchodní objem institucionálního obchodování ve výši 256 miliard dolarů ve 1. čtvrtletí 2024.

Rozhodnutí USMS spolupracovat s Coinbase Prime ukazuje, že institucionální důvěra v a spoléhání se na služby Coinbase roste. Tento krok rovněž naznačuje, že kryptoměna je v očích americké vlády považována za legitimní a životaschopný aktivum.

Coinbase Prime je vysoce respektovaná platforma pro správu digitálních aktiv, která nabízí širokou škálu služeb včetně bezpečného uchovávání, pokročilého obchodování a dalších institucionálních funkcí. Coinbase se vyvinul v klíčového partnera pro institucionální investory a vládní instituce hledající profesionální a důvěryhodné řešení pro své kryptoměnové potřeby.

Jako jedna z předních kryptoměnových burz Coinbase Prime přináší do sektoru digitálních aktiv důvěru a transparentnost, které jsou nezbytné pro další rozvoj a adaptaci kryptoměn v hlavním proudu finančního systému. Spolupráce s USMS nejenže posiluje pozici Coinbase na trhu, ale také zvyšuje legitimizaci a integraci kryptoměn do regulovaného finančního prostředí.

Vzhledem k rostoucímu zájmu o digitální aktiva mezi institucionálními investory je rozhodnutí USMS využívat služby Coinbase Prime důležitým signálem o přijetí kryptoměn jako stabilní a legitimní třídy aktiv. Tento krok může vést k další integraci digitálních aktiv do tradičního finančního sektoru, což by mohlo podpořit jejich rozvoj a akceptaci v širším ekonomickém prostředí.

Zároveň je důležité, že USMS vybral Coinbase po pečlivém hodnocení a výběru, což naznačuje, že bezpečnost, spolehlivost a schopnost poskytovat institucionální služby byly klíčovými faktory rozhodování. Tento krok může přimět další instituce a orgány veřejné moci k podobným iniciativám, což by mohlo dále posílit pozici Coinbase na trhu a otevřít dveře pro další rozvoj kryptoměnových technologií.

Spolupráce amerického úřadu USMS s Coinbase Prime přináší pozitivní signály pro kryptoměnový sektor v USA a globálně, podporuje transparentnost a bezpečnost v oblasti digitálních aktiv a dále posiluje důvěru v jejich institucionální využití.