zpět

Jak se zapojit do soutěže AMSP o transformaci a zlepšení firmy

23.8.2024

Pro malé a střední podniky (SME) je inovace klíčovým nástrojem pro udržení konkurenceschopnosti a zajištění dlouhodobého úspěchu. Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) nedávno vyhlásila soutěž, jejímž cílem je ocenit firmy, které se v posledním roce zaměřily na inovaci, transformaci a efektivní řízení zdrojů. Soutěž je příležitostí pro všechny SME a startupy se sídlem v ČR, aby ukázaly své úspěchy a získaly prestižní ocenění za přínos, který jejich změny přinesly.

Co přináší účast v soutěži

Soutěž AMSP je součástí celoročního projektu „Rok nové energie 2024“. Hlavním cílem je vyzdvihnout firmy, které přinesly skutečné změny a inovace ve svém podnikání. Firmy mají možnost zaujmout porotu nejen tím, že přispěly k inovacím v technologiích, ale také tím, že jejich změny měly pozitivní dopad na efektivitu, ekologii, nebo společnost jako takovou. Úspěšní účastníci budou vyhlášeni 7. listopadu 2024 na galavečeru Dne podnikatelů ČR.

Jaké firmy se mohou přihlásit

Soutěže se mohou zúčastnit všichni živnostníci a firmy, kteří spadají do segmentu SME, tedy malé a střední podniky s maximálně 250 zaměstnanci, nebo startupy se sídlem v ČR. Podmínkou účasti je, že firmy musí vykazovat pozitivní dopad z uskutečněných změn na své fungování. Naopak vyloučeny jsou místní pobočky velkých korporací, státní organizace, sociální podniky a neziskovky. Tento výběr zajišťuje, že ocenění jsou udělována firmám, které skutečně procházejí transformačními změnami a mají jasně měřitelný vliv na své operace.

Příklady úspěšných inovací

AMSP uvádí příklady firem, které mohou být inspirací pro ostatní. Jedním z nich je mlékárna, která snížila náklady na odvoz zbytkových kalů pomocí speciálního granulátu, který kal zahustil. Dalším příkladem je vinařská společnost, která začala používat inovativní senzory IoT k optimalizaci zavlažování a sledování zdraví vinic. Tyto změny nejen zefektivnily provoz, ale také přispěly k úsporám nákladů a ekologickým přínosům.

Jak se přihlásit

Přihlášení do soutěže je jednoduché. Stačí vyplnit formulář na stránkách projektu AMSP ČR. Formulář je dostupný do 25. srpna 2024 a jeho vyplnění zahrnuje tři základní kroky. Je důležité přihlásit se včas a přesně dodržet všechna pravidla uvedená v kompletním harmonogramu a pravidlech soutěže, které jsou rovněž k dispozici na webu AMSP ČR.

Jaké výhody přináší ocenění

Úspěch v soutěži může mít pro vaši firmu řadu výhod. Kromě prestižního ocenění získáte také možnost propagace vašich inovací na významné akci, jako je Den podnikatelů ČR. To může přitáhnout pozornost potenciálních zákazníků a obchodních partnerů, zvýšit důvěru ve vaši značku a povzbudit další inovace a zlepšení ve vašem podnikání.

V případě, že se rozhodnete zapojit do soutěže, bude klíčové zaměřit se na konkrétní přínosy vašich změn. Porota bude hodnotit nejen technické aspekty, ale i celkový vliv na váš podnik a okolí. Zde je příležitost ukázat, jak vaše inovace přispěly k efektivnějšímu fungování firmy a pozitivně ovlivnily vaše podnikatelské prostředí.

Účast v soutěži AMSP je vynikající příležitostí k tomu, jak ukázat, že vaše firma je lídrem v oblasti inovací a transformace. Nebojte se sdílet své úspěchy a přihlásit se do soutěže – můžete tím nejen získat cenné uznání, ale také podpořit další rozvoj svého podnikání.