zpět

Jak ukončit firemní pojištění bez zbytečných komplikací?

29.5.2024

Frustrace z firemního pojištění, které neplní vaše potřeby, nebo hledání výhodnější nabídky je běžným problémem mnoha firem. Jak správně ukončit firemní pojištění, vyhnout se sankcím a zajistit si nové, výhodnější pojištění?

Obecně platí, že pojištění lze vypovědět:

Jak konkrétně postupovat při ukončení pojištění?

Tipy pro hladký průběh


Mějte na paměti, že některé pojišťovny si za předčasné ukončení pojištění účtují sankce. Výše sankcí je uvedena v pojistných podmínkách. Před podáním výpovědi si proto důkladně prostudujte pojistnou smlouvu a zvažte, zda se vám vyplatí pojištění vypovědět i s ohledem na případné sankce.

Po ukončení starého pojištění je nutné sjednat nové, abyste se vyhnuli období bez pojištění. Prozkoumejte nabídky různých pojišťoven a vyberte si tu, která vám nabídne nejlepší poměr ceny a kvality.

Případové studie

Maloobchodní prodejna: Majitel prodejny zjistil, že jeho stávající pojištění je příliš drahé. Po důkladném průzkumu trhu našel levnější pojištění s lepším krytím. Po podání výpovědi u staré pojišťovny a sjednání nového pojištění ušetřil tisíce korun ročně.

Výrobní firma: Po modernizaci výrobního procesu se výrobní firma rozhodla vypovědět pojištění strojů. Po konzultaci s pojišťovnou zjistila, že riziko poškození strojů se výrazně snížilo. Výpovědí pojištění strojů ušetřila značné finanční prostředky, aniž by se vystavila nepřiměřenému riziku.

Co hrozí, když pojištění neukončíte správně?

Pokud pojištění neukončíte správně, můžete čelit sankcím od pojišťovny, což může znamenat další finanční zátěž. V některých případech může pojišťovna odmítnout vyplatit pojistné plnění, pokud dojde k pojistné události během období, kdy mělo být pojištění již ukončeno. Navíc můžete být bez adekvátního pojištění, což představuje značné riziko pro vaše podnikání.

Tip: