zpět

Krypto revoluce v Luganu: Švýcarské město přijímá Polygon pro rychlé platby

24.11.2023

Lugano, okouzlující město na břehu jezera v jižním Švýcarsku, se dostává na vlny kryptoměn. Lugano, které využívá sílu technologie blockchain, nedávno integrovalo síť Polygon do své platební platformy MyLugano. Cílem tohoto kroku je urychlit kryptoměnovou evoluci města a zpřístupnit platby obyvatelům evropského regionu.

Inovativní místní platební nástroj

Lugano se díky své špičkové platební aplikaci MyLugano stalo světovým lídrem v oblasti přijímání kryptoměn. Tato aplikace, vyvinutá ve spolupráci s vydavatelem stablecoinů Tether, umožňuje krypto platby a v současné době slouží více než 30 000 uživatelům ve městě. Začleněním sítě Polygon Proof-of-Stake (PoS) se MyLugano stalo inovativním místním platebním nástrojem, který uživatelům umožňuje prozkoumat decentralizované aplikace v síti.

Aktualizovaná verze MyLugano obsahuje sekci aktiv, která uživatelům umožňuje aktivovat a spravovat víceřetězcovou digitální peněženku pro osobní úschovu. Tento vývoj nejen zvyšuje pohodlí při provádění plateb, ale také rozšiřuje škálu virtuálních aktiv, se kterými mohou uživatelé provádět transakce.

Luganská platební aplikace MyLugano, která byla oceněna za vynikající technologické projekty, získala prestižní cenu IEEE Smart City Award. Kromě toho aplikace spolupracuje s nadací The DFINITY Foundation na podpoře Chain-Key Bitcoin (ckBTC), víceřetězcového "dvojčete" Bitcoinu běžícího na blockchainu Internet Computer (ICP). Tyto spolupráce dokazují odhodlání Lugana podporovat inovace a zůstat v čele kryptorevoluce.

Cesta společnosti Lugano k NFT

Společnost Lugano rozšiřuje své působení za hranice platebních řešení a nyní se pouští do světa NFT. Město plánuje uvést na trh svou inaugurační kolekci NFT, která představí umělecké výtvory známého umělce Yuriho Catanii. Mezi kolekcí je i podmanivé digitální mistrovské dílo LVGA/XY Flowers, které bylo vytvořeno technikou paste-up a je navrženo tak, aby postupně mizelo.

Projekt NFT odráží spolupráci mezi Luganem a Lugano Living Lab. Toto digitální umělecké dílo, které se rozprostírá na úctyhodných 40 metrech délky a stojí 8 metrů vysoko na stěně Palazzo dei Congressi, zapojilo při svém vzniku talent několika stovek jednotlivců. Zavedením NFT se Lugano chce etablovat jako hlavní město blockchainu v Evropě a přilákat tvůrce, inovátory a kryptoměnové nadšence z celého světa.

Ve své snaze stát se městem přátelským ke kryptoměnám Lugano plánuje umožnit svým občanům a firmám využívat k různým platbám Bitcoin (BTC), stablecoin Tether USDT a LVGA, vlastní stablecoin města. Patří sem daně, parkovací lístky, veřejné služby, a dokonce i poplatky za studium. Lugano tím připravuje půdu pro to, aby se kryptoměny staly ve městě právně uznávaným platidlem.

Díky partnerství se společností Polygon je Lugano dobře vybaveno k dosažení těchto ambiciózních cílů. Síť Polygon poskytne potřebnou infrastrukturu pro usnadnění bezpečných a rychlých transakcí a upevní status Lugana jako vznikajícího krypto hotspotu.

Zatímco Lugano své plány na umožnění plateb digitálními aktivy za daně ještě dolaďuje, švýcarská města Zug a Zermatt se již ujala vedení. Obyvatelé těchto měst již mohou platit daně pomocí vybraných kryptoměn, čímž přijímají budoucnost financí do svého každodenního života.

Přijetí Polygonu Luganem je příkladem rostoucího přijetí a integrace kryptoměn do tradičních finančních systémů. S přibývajícím počtem měst a institucí, které je následují, nabírá globální kryptoměnová revoluce na obrátkách a utváří svět zítřka.