zpět

Meme-coin mánie stále pokračuje

3.6.2024

Mánie kolem memových tokenu (minci) zasáhla trh s kryptoměnami, uchvacující investory svým směsí humornosti, spekulací a neočekávanými zisky. V době psaní tohoto článku sektor dosahoval tržní kapitalizace více než 66 miliard dolarů a 24hodinový objem obchodování 5,3 miliard dolarů. Podle dat z kryptoměnového webu CoinGecko je tržní kapitalizace memového sektoru značně vyšší než u jiných populárních kryptoměnových narativů, jako jsou AI, DePIN a vrstva-2.

Tady jsou nedávné trendy a předpovědi některých nejdiskutovanějších memových minci:

Dogecoin (DOGE): Na devátém místě na širším kryptoměnovém trhu a první mezi memovými mincemi co do tržní kapitalizace, Dogecoin měl nedávno úspěch. Data ukazují, že 84 % jeho držitelů bylo na konci května v zisku. Tento pozitivní sentiment podtrhl silný vzestupný trend memové mince během posledního měsíce. Dogecoin také nedávno předstihl Cardano (ADA) a dostal se do top 10 kryptoměn podle tržní kapitalizace. V současné době je Dogecoin ohodnocen na 0,159 USD. Ačkoli za posledních 24 hodin klesl o 1,3 %, za poslední měsíc vzrostl o 20,8 % podle CoinGecko. Pokud jeho objem obchodování zůstane stabilní, mince by mohla pokračovat ve svém pozitivním trendu do příštího týdne, což odráží rostoucí důvěru investorů a potenciál pro další zisky.

Shiba Inu (SHIB): S druhým místem mezi memovými mincemi podle tržní kapitalizace, Shiba Inu byl v roce 2024 vynikajícím výkoncem, dokonce předčil Bitcoin s ohromujícím růstem o 136 % oproti 69 % u Bitcoinu. SHIB začal obchodovat pod 0,000025 USD minulý týden, pohyboval se mezi 0,000025 a 0,000027 USD. Konec týdne cena Shiba Inu stoupla téměř na 0,00003 USD, posunula ji do top 10 kryptoměn podle tržní kapitalizace. K posílení svého postavení SHIB ukončil měsíc květen získáním druhého místa na seznamu Robinhoodu největších týdenních vítězů. V době psaní obchodoval SHIB za 0,00002498 USD, nepatrné snížení o 1,4 % za posledních 24 hodin.

Pepe (PEPE): Další posílení memového narativu, Pepe (PEPE) nedávno zaznamenal pozoruhodný výkon s tržní kapitalizací 6,26 miliard dolarů a 24hodinovým objemem obchodování 846 milionů dolarů. Nárůst ceny mince během posledního měsíce, kdy přidala na svou tržní kapitalizaci více než 3 miliardy dolarů, ji postavil jako vážného konkurenta pro Shiba Inu. Přestože za poslední den klesla o 4,3 %, Pepeho zisky v různých obdobích byly impozantní. Podle CoinGecko mince za posledních 14 dní získala 64,5 %, zatímco za 30 dní byly zisky ještě větší, a to 87,5 %. Analýtici jako prominentní obchodník Altcoin Sherpa zůstávají bullish ohledně Pepeho.Pepe (PEPE) zůstává v dlouhodobém výhledu atraktivní a může v následujících měsících dosáhnout významných zisků.

Super Trump (STRUMP): Jiným směrem se vydaly memové mince spojené s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem. Politické drama kolem jeho nedávného odsouzení za falšování obchodních záznamů způsobilo zvýšený zájem o memové mince jako Super Trump. Cena této mince vzrostla během posledních 24 hodin až o 58 %, čímž se stala třetím nejvyšším ziskem v memovém sektoru za tento časový úsek. V době psaní obchodovala za 0,0255 USD a zaznamenala úžasný růst, a to o 493,8 % za posledních čtrnáct dní a o 616,4 % za posledních 30 dní.

MAGA VP (MVP) a další mince spojené s Trumpem zaznamenaly různé změny v ceně za posledních 24 hodin. Trump se stal prvním americkým prezidentem, který přijal platby prostřednictvím Bitcoinového Lightning Networku na finanční podporu své prezidentské kampaně. Tyto události ukazují, že memové mince zůstávají důležitým a dynamickým prvkem v kryptoměnovém prostředí, odrážející nejen finanční trendy, ale i sociální a politické události.