zpět

Ochrana duševního vlastnictví: Jak IP Scan může posílit strategii vašeho podniku

Zachovat jedinečnost vašeho nápadu či produktu a zároveň zabezpečit jeho bezpečnost není snadný úkol. Naštěstí existuje služba, která vám pomůže navigovat nebezpečným terénem duševního vlastnictví – IP Scan.

Pohled do světa duševního vlastnictví

Podnikatelé a inovátoři se často potýkají s otázkou, jak efektivně chránit své nápady a produkty. Zvolit správnou strategii může být klíčové pro úspěch vašeho podnikání. IP Scan je služba, která vám poskytne důkladnou diagnózu vašeho duševního vlastnictví a pomůže vytvořit efektivní strategii jeho ochrany.

Co je IP Scan a jak může pomoci?

IP Scan není jen nástrojem, ale spíše průvodcem k lepšímu porozumění vašemu obchodnímu modelu a produktům. Certifikovaný odborník na duševní vlastnictví provede analýzu a identifikuje klíčové oblasti, na které byste se měli zaměřit. Cílem je vytvořit strategii, která posílí ochranu a zvýší hodnotu vašeho duševního vlastnictví.

Výhody IP Scanu pro váš podnik

Kromě odborného pohledu na váš obchodní model a produkty, IP Scan nabízí finanční podporu. Fond pro MSP poskytuje dotaci ve výši 90 % na provedení IP Scanu. To znamená, že i malé a začínající podniky mohou využít této příležitosti a posílit svou strategii duševního vlastnictví.

Jak získat dotaci na IP Scan?

Proces získání finanční podpory pro IP Scan je jednoduchý a přehledný, zejména pokud si klient přeje postupovat samostatně. Zde jsou klíčové kroky, jak zažádat o finanční podporu:

S těmito kroky může klient jednoduše postoupit k získání finanční podpory pro provedení IP Scanu. Tento proces umožňuje samostatnost a rychlost v řešení, což může být atraktivní pro ty, kteří si přejí řídit svůj vlastní postup. Máte zájem o krok ke zvýšení ochrany vašeho duševního vlastnictví? Začněte proces získání finanční podpory ještě dnes.

Jak probíhá samotný IP Scan?

Certifikovaný odborník provede NDA (dojde k uzavření dohody o mlčenlivosti) a následně vyplníte dotazník, který pomáhá identifikovat klíčové aspekty vašeho duševního vlastnictví. Poté následuje pohovor, kde odborník získá další detaily. Po této fázi zpracuje analýzu a vytvoří závěrečnou zprávu.

Co zjistíte ve zprávě?

Zpráva poskytne komplexní shrnutí oblastí duševního vlastnictví, včetně rizik. Navíc vám nabídne strategii, jak efektivně chránit své duševní vlastnictví a co považovat za prioritu.

Deadline pro žádosti o dotaci

Je důležité mít na paměti, že žádosti o dotaci jsou časově omezené do 6. 12. 2024, a zároveň je k dispozici omezené množství finančních prostředků.

Ochrana duševního vlastnictví je klíčovým prvkem každého podnikání. IP Scan vám nejen poskytne jasný pohled na vaši situaci, ale i finanční podporu k zajištění bezpečné budoucnosti vašich nápadů a produktů.

Proč je IP Scan klíčový pro každý podnik?

Každý podnik, bez ohledu na svou velikost, se potýká s konkurencí a neustálým tlakem inovace. IP Scan vám umožňuje prozkoumat strategie ochrany duševního vlastnictví, které vám pomohou vytvořit pevný základ pro udržení konkurenční výhody. Získání jasného obrazu o tom, co přesně je potřeba chránit, může být klíčové pro dlouhodobý úspěch.

Finanční podpora pro malé a začínající podniky

Fond pro MSP poskytuje štědrý grant ve výši 810 EUR na provedení IP Scanu. Pro malé podniky s do 250 zaměstnanci a ročním obratem do 50 milionů EUR, nebo pro začínající startupy, je to jedinečná příležitost získat kvalitní analýzu duševního vlastnictví za minimální náklady. Tato finanční podpora může být klíčovým faktorem pro ty, kdo chtějí maximalizovat ochranu svých inovací.

Podrobný pohled na proces získání dotace

Pro získání dotace na IP Scan je důležité dodat potřebné dokumenty, včetně informací o bankovním účtu, osvědčení o registraci k DPH a případného čestného prohlášení. Po odeslání žádosti je EUIPO odpovědný za posouzení dokumentů a informuje o schválení nebo potřebě dalších podkladů. Tento transparentní proces zajišťuje, že podnikatelé získají rychlou zpětnou vazbu na své žádosti.

Budoucnost duševního vlastnictví a inovací

S narůstající konkurencí a rychlým tempem technologických změn je ochrana duševního vlastnictví klíčovým prvkem pro udržení konkurenční výhody. IP Scan nejenže pomáhá vytvořit okamžitou strategii ochrany, ale také poskytuje podnikatelům nástroje a znalosti potřebné pro dlouhodobý úspěch v dynamickém prostředí podnikání.

IP Scan není pouze službou, je to investice do budoucnosti vašeho podnikání. S podporou finančního grantu a detailní analýzou duševního vlastnictví můžete vytvořit silnou strategii, která vám pomůže prosperovat v době neustálých inovací.