zpět

Regionální měny stále v klidu

16.10.2024

Euro lehce zlevnilo. Dolar proti euru nejsilnější za dva měsíce. Dnes meziroční změna domácích výrobních cen.

Úterní obchodování s eurem se koruně vcelku vydařilo, když domácí měna ještě lehce dokázala rozšířit pondělní zisky a zpevnila těsně k hranici 25,20 EURCZK. Obdobným vývojem si včera prošel i maďarský forint, polský zlotý proti euru stagnoval. Ani od středeční seance nečekáme zásadní změny a domácí měna se pravděpodobně udrží v rozmezí 25,15 – 25,25 EURCZK. Uvedená spodní hranice představuje technickou úroveň, kam má koruna potenciál se z krátkodobého pohledu dostat.

Po pondělním svátku se včera opět „rozběhlo“ významnější obchodování s americkým dolarem. Ten měl tendenci ještě rozšiřovat předešlé zisky, když se proti euru dostal v podobě úrovně 1,0885 EURUSD na svou nejsilnější úroveň za poslední dva měsíce. V průběhu dne nicméně dolar část zisků odevzdal a den zakončil nad hranicí 1,0900 EURUSD. Zmíněné pohyby eurodolaru“ včera koruně přinesly obchodní pásmo 23,10 – 23,20 USDCZK.

Kurz koruny si jednoduše nechte hlídat a zůstaňte v klidu. Měnový Order za vás sám automaticky kurz euro, kurz dolar, kurz libra a další kurz měn pohlídá.