zpět

Saúdská Arábie vstupuje do světa metaverse prostřednictvím národního programu

27.2.2024

Saúdské Arábie představila průlomovou iniciativu, která překračuje hranice běžné kulturní interakce. Ve spolupráci s droppGroup a Oracle oživilo saúdské Ministerstvo kultury první vládou provozovaný národní metaverse na světě – Kultura Vesmíru. Tento vizionářský digitální svět slibuje přeformátování krajiny kulturního vyjádření a účasti na globální úrovni.

Uvnitř srdce Kultury Vesmíru mají návštěvníci k dispozici poutavý virtuální zážitek, kde digitální repliky skutečných atrakcí a událostí ožívají. Výraznou součástí je historická procházka, ponořující cestu odhalující vyprávění o bohatém dědictví Saúdské Arábie. Metaverse se také pyšní věnovanými sekcemi, které představují živou hudbu, umění, historii a kuchyni země. Interaktivní hry a živé přenosy kulturních vystoupení dále obohacují platformu, nabízející uživatelům dynamický a angažovaný průzkum rozmanité kulturní krajiny Saúdské Arábie.

Spolupráce s droppGroup zdůrazňuje neochvějný závazek Saúdské Arábie k technologickému pokroku, bezproblémově se začleňujíc do strategie Vize 2030 pro ekonomický růst a inovace. Vstupem do metaverse země nejen přijímá špičkové digitální technologie, ale také podporuje kulturu kreativity a předvídavosti.

Kultura Vesmíru je navržena tak, aby byla přístupná široké veřejnosti, s optimalizací pro VR headsety, což zajišťuje ponořený zážitek. Jako bezplatná platforma aktivně podporuje kulturní účast, demokratizujíc přístup k bohatému dědictví Saúdské Arábie.

Tento odvážný krok Saúdské Arábie do metaverse vzbudil zájem a napodobování na světové scéně. Jiné země, jako Japonsko a Spojené arabské emiráty, následují její stopou, investují do technologií Web3 a formulují strategie metaverse. Tím se označuje širší globální posun směrem k využívání digitální inovace v poskytování vládních služeb.

Christopher Kelly, spoluzakladatel a prezident droppGroup, chválí vizi za tuto iniciativu, uznávaje vzácnost takového předvídavého myšlení ve vládě. Vyjadřuje radost z podpory Ministerstva kultury nejen při vytváření Kultury Vesmíru, ale i při budoucích projektech umělé inteligence. Jak se krajina metaverse nadále vyvíjí, státní iniciativy jako tyto mají potenciál zahájit novou éru inovativních digitálních řešení, zlepšujících kulturní zážitky a globální angažovanost. Saúdská Kultura Vesmíru stojí jako důkaz o transformační síle technologie při zachování a sdílení bohatého dědictví národů.

Tato metaverse iniciativa od Saúdské Arábie může inspirovat další státy k podobným kreativním digitálním projektům. S nejmodernějšími technologiemi a virtuální realitou může Kultura Vesmíru otevřít nové perspektivy pro zkoumání kulturního dědictví. Vize 2030 se ukazuje jako klíčový hnací faktor za saúdským krokem do metaverse, který zdůrazňuje důležitost inovací. Zájem o metaverse ve světě roste, což ukazuje, že digitální transformace začíná ovlivňovat různé sféry veřejného života.

Saúdská Kultura Vesmíru může sloužit jako model pro další státy hledající způsoby, jak propojit technologii a kulturu. Otevření Historické Procházky může představovat jedinečný pohled na dějiny Saúdské Arábie prostřednictvím digitálního média. Interaktivní prvky Kultury Vesmíru podporují aktivní zapojení uživatelů, což vytváří zážitky obohacené o osobní interakce. Kombinace hudby, umění a kuchyně v metaverse podtrhuje bohatství a rozmanitost saúdské kulturní scény. Saúdská Arábie zaujímá výjimečné postavení tím, že jako první země vstoupila do světa metaverse s podporou vlády.