zpět

Tron představuje inovativní řešení pro stabilní mince

8.7.2024

Justin Sun, zakladatel Tronu (TRX), představil plány na inovativní řešení zaměřené na zjednodušení převodů stabilních mincí tím, že eliminuje poplatky za gas fee. Podle Suna toto nadcházející funkce představuje významný pokrok v oblasti kryptoměn, který umožňuje uživatelům provádět transakce s stabilními mincemi bez potřeby dalších tokenů za gas fees. Místo toho budou poplatky pokryty přímo stabilními mincemi samotnými. Tento vývoj má za cíl snížit vstupní bariéry pro velké podniky, které chtějí integrovat stabilní mince do svého provozu, efektivně odstraňující překážku poplatků za gas fee, která byla tradičně spojována s blockchainovými transakcemi.

Nové řešení je v současnosti vyvíjeno Sunovým týmem a má být zpočátku spuštěno na blockchainu Tron. Existují plány na rozšíření podpory také na Ethereum a další veřejné řetězce kompatibilní s EVM. Sun plánuje spuštění této služby ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a zdůrazňuje, že podobné inovace usnadní velkým společnostem nasazení služeb stabilních mincí na blockchainových platformách bez komplikací. Zavedením mechanismu bez poplatků za gas fee při převodech stabilních mincí se očekává výrazné zlepšení uživatelského zážitku. Uživatelé již nebudou muset získávat a držet nativní token sítě (TRX) k pokrytí transakčních nákladů, čímž se sníží celkové náklady spojené s prováděním transakcí s stabilními mincemi.
Navíc očekávaný zjednodušený proces transakcí, který eliminoval potřebu manipulace s poplatky za gas fee uživateli, by měl zvýšit použitelnost a dostupnost stabilních mincí jak pro institucionální, tak maloobchodní uživatele kryptoměn. Sunova iniciativa vyvolala významný zájem v rámci kryptoměnové komunity, kde je vnímána jako klíčový krok směrem ke zlepšení uživatelského zážitku a k širšímu přijetí stabilních mincí napříč různými blockchainovými ekosystémy.
V reakci na nedávné obavy vyjádřené Organizací spojených národů ohledně používání stabilní mince USDT od Tetheru k nelegálním aktivitám, Justin Sun upřesnil stanovisko Tronu. Adresoval údajné faktické nepřesnosti a potvrdil závazek Tronu k ochraně integritu blockchainové technologie. Přestože uznává tyto obavy, Sun zdůraznil proaktivní postoj Tronu proti zneužívání blockchainové technologie zlými aktéry. Tron DAO (decentralizovaná autonomní organizace) odmítla tvrzení, že transakce USDT na TRC-20 protokolu Tronu jsou převážně využívány k nelegálním aktivitám. Podtrhli významný tržní podíl Tronu v transakcích s USDT po celém světě, který připisují rychlosti a nákladové efektivitě přes různé sektory.
Tron a jeho přidružené entity, včetně Tron Foundation a BitTorrent Foundation, jsou v současnosti zapleteny do právních sporů zahájených americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Žaloba SEC tvrdí, že tyto entity organizovaly neregistrované nabídky a prodeje kryptoaktivních cenných papírů, včetně tokenů TRX a BTT. Dále je obviňuje z manipulativních obchodních praktik týkajících se těchto tokenů. Právní tým Tronu reagoval podáním návrhu na zamítnutí žaloby, argumentujícím, že SEC překračuje své jurisdikční hranice pokusem o regulaci zahraničních žalovaných. Tvrdí, že tokeny TRX a BTT nesplňují kritéria stanovená v testu Howey a neměly by být klasifikovány jako cenné papíry podle amerického práva.
Nyní se Tron (TRX) obchoduje za $0.1248, což představuje zvýšení ceny o 1,5 % za posledních sedm dní podle dat CoinGecko. Navzdory právním výzvám zůstává Justin Sun soustředěn na pokrok technologických inovací Tronu a rozšiřování jeho přítomnosti v blockchainovém průmyslu