zpět

Zájem o Bitcoin ETF roste

26.9.2024

Roste zájem o Bitcoin ETF mezi americkými investory, zatímco Čína zvažuje obrovskou kapitálovou injekci ve výši 142 miliard dolarů

Podle údajů z platformy SoSoValue překročil čistý denní příliv 100 milionů dolarů již druhý den po sobě pro ETF zaměřené na Bitcoin. PLUS: Worldcoin vzrostl o dvouciferné procento, protože World ID expanduje do dalších zemí.

Bitcoin se obchoduje nad 63 000 dolary, přičemž zaznamenal mírný denní pokles, ale týdenní zisky naznačují pozitivní trend, kdy ETF zaměřené na BTC vykazují významné čisté přílivy, což naznačuje zvýšený zájem investorů.

Čína údajně zvažuje masivní kapitálovou injekci ve výši 1 bilionu jüanů (142 miliard dolarů) do svých hlavních státních bank s cílem posílit ekonomiku. Toto rozhodnutí přichází poté, co Čínská lidová banka (PBOC) snížila požadavek na rezervní poměr bank a také snížila repo sazbu.

Ether (ETH) se obchodoval nad 2 500 dolary s týdenním nárůstem, a to navzdory malému dennímu poklesu. ETF zaměřené na ETH rovněž vykazují pozitivní čisté přílivy. Mezitím WorldCoin (WLD) tokeny zaznamenaly prudký růst o 14 % po oznámení expanze a vývoje v rámci OpenAI.

Bitcoin (BTC) překonal hranici 63 000 dolarů v průběhu asijských obchodních hodin ve čtvrtek, klesl o 1,4 % během dne, ale za týden vzrostl o 2 %, přičemž přílivy do ETF zaměřených na BTC zůstávají pozitivní.

Asijské akcie vzrostly po zprávách, že Čína zvažuje injekci až 1 bilionu jüanů (142 miliard dolarů) do svých největších státních bank, aby zvýšila jejich schopnost podpořit ekonomiku, která čelí problémům. Toto rozhodnutí přichází po nedávném kroku, kdy Čínská lidová banka (PBOC) snížila povinný rezervní poměr pro čínské banky o 50 bazických bodů a také snížila sedmidenní reverzní repo sazbu – úrokovou sazbu, za kterou centrální banka půjčuje peníze komerčním bankám – o 20 bazických bodů na 1,5 %.

Údaje z platformy SoSoValue ukazují, že čistý denní příliv přesáhl 100 milionů dolarů již druhý den po sobě u ETF zaměřených na Bitcoin. Toto značí pět dnů po sobě jdoucího pozitivního čistého přílivu do fondů. Tento trend otočil indikátor sledující 30denní čisté držení mezi ETF na pozitivní hodnotu poprvé v září, jak ukazují data z CryptoQuant. To naznačuje rostoucí trend akumulace místo prodejů.

Mezitím ether (ETH) obchoduje nad 2 500 dolary, s denním poklesem o 1,3 % a týdenním růstem o 8 %. Data ukazují, že spotové ETF zaměřené na ETH zaznamenaly denní čistý příliv 43 milionů dolarů, což znamená druhý den pozitivního přílivu.

V nedávné zprávě od Presto Research se uvádí, že rostoucí poplatky za Ethereum gas, poháněné zvýšením transakcí v síti, souvisí s tím, že ETH překonává BTC po snížení sazby Fedu o 50 bazických bodů. Přestože výnosy na řetězci zůstávají pod tříměsíčními státními dluhopisy, někteří investoři se připravují na možnou obnovu celkové uzamčené hodnoty (TVL). Nicméně širší přesun kapitálu se pravděpodobně neuskuteční dříve než v roce 2025.

WorldCoin (WLD), který podporuje Sam Altman, zaznamenal za posledních 24 hodin nárůst o 14 %, čímž se stal jedním z mála ziskových aktiv na širším kryptoměnovém trhu. Společnost ve středu oznámila, že v posledním týdnu zahájila své ověřovací služby v Polsku, Malajsii a Guatemale, čímž přivedla více uživatelů a posílila fundamentální základy projektu.

Růst přišel uprostřed personálních změn v OpenAI – další společnosti Sama Altmana a přeměny statusu společnosti z neziskové na ziskovou benefitní korporaci. Tokeny WLD historicky často reagují na vývoj v OpenAI, protože kryptoměnoví obchodníci tyto dvě společnosti považují za úzce spjaté.